Presse

Om bogen:

”Peter Abrahamsen har siden sit gennembrud som rock’n’roll-sanger i 1958 udfyldt de fleste jobbeskrivelser inden for populærmusikken. Fra rock’n’roll, via country, en lang række udgivelser med politisk, målrettet indhold, til amerikansk inspireret truckerrock og cajun. Som idemand og producer har han spillet en væsentlig rolle i dansk musik ved hele tiden at udfordre de store navne til at gå nye veje”
Torben Bille, “Dansk Rock 1956-1997”

Som 16-årig debuterede Peter Abrahamsen i 1958 under navnet ”Peter Abrams” og var med til at bære den bløde rock ind i Danmark. I tresserne fortsatte bag kulisserne som manager og musikalsk igangsætter og så ikke mindst potentialet i Povl Dissing og Benny Andersens Svantes Viser, og andre i nye navne som Jan Toftlund, Trille, Erik Grip og Pia Raug.

I halvfjerdserne grundlagde han ”den litterære bølge”, hvor han parrede musikere med forfattere i en frugtbar symbiose. Siden blev Peter igen udøvende og optrådte i mere politiske sammenhænge både med digteren Carl Scharnberg og sit orkester. I firserne arbejdede Peter med musik i både radio og TV, og under reportagerejser fik han smag for den portugisiske fado og den amerikanske cajunkultur.

Peter Abrahamsen har rundet de 70, men er stadig på farten og har i de senere år sat fokus på nordiske sange, her særligt B.S. Ingemann, Dan Andersson og Jeppe Aakjær.

I bogen fortæller han om sit brogede professionelle liv, om særlige begivenheder, pladeindspilninger og møder med såvel internationale kunstnere som hverdagens publikum. Han giver også sit bud på en dansk musikpolitik og langer ud efter dem, der ikke tager viser og folkemusik alvorligt.

Pressemeddelelse:
Her downloader du pressemeddelelsen om “Man skal jo starte et sted”

Pressefoto:
Billedet er taget af Carsten Lauridsen, og det vil være dejligt, hvis du nævnte hans navn, når du bruger billedet, men det koster ikke noget at bruge billedet.
Klik på billedet for at få en trykklar version.

Forside Peter Abrahamsens biografi
Klik på billedet for at få en trykklar version

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portræt af Peter Abrahamsen til fri brug
Klik her for at få det i trykklar version
Foto: Carsten Lauridsen
Peter Abrahamsen fotograferet af Carsten Lauridsen-web

Andre billeder kan hentes under Galleri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *