Foredrag

peter læser opMan skal jo starte et sted
– sangeren, musikeren, koncertarrangøren, radiomanden og cajunkokken Peter Abrahamsen fortæller om sit brogede liv

Varighed: 2 x 45 minutter
Max antal tilhørere: 100
Pris: efter aftale

Indhold: Peter Abrahamsen fortæller om sin lange karriere i musiklivet, læser op af sin biografi ”Man skal jo starte et sted” og spiller en række af de allermeste kendte af de mange sange, han har skrevet eller optrådt med, siden han debuterede som ”Peter Abrams” som 16-årig i 1958 og op til i dag, hvor han stadig spiller.
En eftermiddag/aften med Peter Abrahamsen bringer tilhørerne igennem nogle af beretningerne fra bogen ”Man skal jo starte et sted”, suppleret med musikalske kommentarer.

Tilhørerne vil blandt andet få at vide, hvordan det var at indspille som 16-årig sammen med nogle af de store koryfæer som Jørn Graungård og Jørgen Ingmann, hvordan det var at turnere med ”Humørbussen” og dukke sig for flaskekast og græstørv ved de tidlige rockballer.
Hvordan Peter uden at være bevidst om det skabte ”den litterære bølge” i dansk musik ved at parre forfattere med musikere, så som Erik Grip/Frank Jæger, Mathilde/Tove Ditlevsen, Peter Thorup/Tom Kristensen, og ikke mindst om Benny Andersen/Povl Dissing og Svantes Viser. Men også, hvordan han skulle skaffe tilladelsen til at bruge Bertolt Brechts tekster til Sebastians plade ”Tiderne skifter” efter, at den faktisk var indspillet.
Peter Abrahamsen fortæller om at turnere med Carl Scharnberg, om Land og Folk festivaler og tillidsmandstræf, og om hvordan han senere helt tilfældigt kom i kontakt med cajunkøkkenet og helt op til i dag arbejder med krydderier og musik fra de amerikanske sydstater.

Et meget broget liv har den foreløbig 72-årige Peter levet – far til seks børn og et hav af sangtekster og melodier – og det stopper ikke her – Peter vil også give indsigt i det liv, han fører nu, og de tanker, han gør sig om afslutninger.

Hans musikalske eksempler spænder fra 50erhit som” You are my sunshine”, videre med countryklassikere over Carl Scharnberg tekster, over storhit som ”Rose skal vi danse” og ”Fagre blomst ”  og rundes af med eksempler fra den nordiske sangskat fra forfattere som Jeppe Aakjær, Dan Andersson og Sigfred Pedersen.
Der er plads til spørgsmål fra salen, men der gives ikke ønskekoncert.
Kontakt: Peter Abrahamsen
Tlf 2143 0778  eller peter@peterabrahamsen.dk