Om PA

I “Kraks Blå Bog” står jeg beskrevet således – og da det er det mest omfattende og mest neutrale, vælger jeg at lægge en del af teksten ind neden for.
Skulle du være interesseret i min egen udlægning i bogen “Man skal jo starte et sted”:

Levnedsforløb:
Skolegang: Ordrup Skole (Grønnevænge), Duevejens skole Frederiksberg samt Villabyernes Studenter Kursus Hellerup.
Indspiller plade i eget navn som mikrofonsangeren “Peter Abrams” juni 1958 på pladeselskabet Sonet, realeksamen 1959, uddannet produktionsmand på Balling reklamebureau, turnerer som ungdomsidol frem til 1962, starter popbladet Hit sammen med fotograf Per Dalsgård, arbejder som tourmanager og booker i koncertfirmaet SBA, danner i 1971 eget koncert- og managementfirma, stifter i 1972 eget produktionsselskab Abra Cadabra.

Kunstnerisk leder af  Gyldendals pladeselskab Exlibris 1974 – 1983 og igen 1999 – 2009. Direktør for Metronome Records 1978, genoptager sin musiske karriere og sætter musik til flere LPudgivelser  bl.a med tekster af Rudolf Nielsen, Carl Scharnberg og Oskar Hansen. Har igennem 70’erne og 80’erne bl.a. også markeret sig som producer og igangsætter af f.x. Svantes Viser m. Povl Dissing og Benny Andersen, Erik Grip, Lasse Helner, Mathilde, Troels Trier, Trille , Povl Kjøller, Sebastian, Pia Raug og betragtes som grundlæggeren af den ”litterære bølge” i dansk musik.

Boede i en periode  i Århus  og arbejdede som musikkonsulent på DR Provinsenheden. Og var vært i DR TV’s  Country Club udsendelser. Var i årene 1989-95 ansat på Danmarks Radio P3  i 1992 og var ankermand bag en stor hyldest- og minde koncert for Evert Taube med koncerter i Radio og TV . Derefter var han musikkonsulent ved DR TV’s TV-Åben.
Har skrevet 3 bøger Kondoren (1983), Knokkelmanden(1985) Lidt sur er man vel altid (2001) og bidraget i en lang række antologier og sangbøger.

I slutningen af 1990erne udmønter hans store interesse for Cajun Musik sig i flere USArejser, hvor han både spiller og tilegner sig cajunkulturens specielle kokkekunst, og i 1996 åbner han sammen med sin hustru specialbutikken House of New Orleans.
I perioden 1978 –  medvirker og indspiller PA en lang række cd’er  oftest med egen musik eller tekst samt fortolkninger af den danske sangskat. Vender tilbage som kunstnerisk leder 1 1999 til Gyldendals selskab Exlibris Musik frem til 2009 hvor det nedlægges.
Peter Abrahamsen har modtaget flere Kulturpriser bl.a. Kirk–Gelsted-Scherfigprisen, Lyngsieprisen, DJBFAs Spil Dansk pris.

Han har siddet i Statens Kunstfonds Repræsentantskab, har haft flere tillidsposter i bl.a.  Dansk Musikerforbund, DJBFA, samt været med i bestyrelsen, samt formand for Kopifon.
Peter Abrahamsen har også komponeret kendings musik til bl.a. Tv-serierne Country Club, De Frivillige og Danmark Rundt. Sat musik til Emil Aarestrup, B.S. Ingemann ,Chr. Richardt, Sigfred Pedersen og oversat bl.a Cornelis Vreeswijk, Evert Taube, Dan Andersson, Rudolf Nielsen og Erik Bye.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *